In deze blog zetten we de beste marketing automation platformen op een rij die te combineren zijn met WordPress. Zodat jij beter kan bepalen welk platform voor jou het meest geschikt is.

Plugins en WordPress

Hoe meer plugins je installeert voor WordPress, hoe langzamer je website zal reageren. En je bezoekers en google haken af bij een trage website. Daarom in deze lijst geen marketing automation platformen die je geheel als plugin installeert. Alle onderstaande platformen hebben wel een WordPress plugin waarmee je gemakkelijk functionaliteiten aan je website kan toevoegen. Denk aan de tracking code, webformulieren, onsite messaging, chat en website personalisatie. Oke, over naar de platformen.

Activecampaign

activecampaign-customer-experience-automation

ActiveCampaign is een van de beste marketing automation platformen van dit moment. Gestart als e-mail marketing platform heeft het zich ontwikkeld tot een robuust platform met alle benodigde marketing automation functionaliteiten zoals e-mail marketing, workflows, lijsten, segmenten, lead scoring, landing pagina’s en rapportages.

Daarnaast bevat het de mogelijkheid tot onsite messaging zoals pop-ups maar ook chat(bot) functionaliteit. En met de personalisatie module, waarmee je alle content op je WordPress website dynamisch kan aanpassen aan je bezoeker, heb je een volledige multi channel marketing machine in handen.

Activecampaign bevat ook een volwaardig CRM waarmee sales direct aan de slag kan gaan voor opvolgen van leads. Simpel met niet teveel toeters en bellen.

Het uitgebreid aantal oplossingen die direct kunnen koppelen met Activecampaign maakt een ideaal platform voor een kleine marketingafdeling of webshop. De uitgebreide gebruikers community en goede service maakt het een ideaal product voor en scherpe prijs.

Prijs: De Lite versie (500 contacten) begint bij $ 9 per maand oplopend tot $229 voor de enterprise versie (2500 contacten)

Bekijk productvideoStart gratis trial

Autopilot

Autopilot is een marketing automation platform met zijn origine in Australië. Het hart van het platform is de visuele drag-and-drop customer journey builder. Hiermee creëer in een handomdraai journeys waarin je email, sms, onsite messaging en tal van andere kanalen samenvoegt om zo je klant en leads een optimale en vloeiende ervaring te geven met je merk en content.

Ook hier een aantal integraties die beschikbaar zijn waaronder Salesforce en Zapier. Systeem bevat geen landingspagina builder maar daar heb je natuurlijk WordPress voor.

Prijs: Het Sliver plan start bij $49 per maand (2500 contacten).

Bekijk productvideoStart gratis trial

Drip

Drip is een marketing automation platform met een focus op webshops. Dus draai je WooCommerce op je WordPress website dan is dit de ideale oplossing om je e-mailmarketing naar een hoger niveau te tillen. De integratie met je e-commerce software in combinatie met website page en event tracking maakt het dat je nog beter weet waar de interesse van je klanten en potentiële klanten zit.

De intuïtieve interface zorgt voor een makkelijk te bedienen workflow en journey bouwer voor je multichannel campagnes. Focus bij Drip ligt op e-mail, SMS en Facebook Ads.

Prijs: De basisversie kost $29 per maand (2000 contacten).

Start gratis trial

GetResponse

GetResponse is minder bekend als marketing automation platform maar doet niet onder voor Activecampaign of een Hubspot. Zowel voor B2B als B2C bevat het talloze features die het een uitstekende oplossing maakt om marketing taken te automatiseren met als doel je klanten of leads de optimale gebruikers ervaring te geven met je merk en producten.

Het platform bevat een uitgebreide e-mail module, landingspagina bouwer, workflows, onsite messaging en direct advertising in Google en Facebook. Wat maakt het uniek? Elk pakket bevat standaard alle tools om high-end webinars volledig te organiseren.

Prijs: Basic plan start bij $25 per maand (2500 contacten)

Start gratis trial

Hubspot

In termen van het aantal beschikbare functies is Hubspot met kop en schouders één van de beste marketing automation platformen die er is. De Hubspot suite bestaat uit zogeheten “Hubs” voor marketing, sales en service. Alles naadloos geïntegreerd met het centrale Hubspot CRM.

Chatbot, onsite messaging, personalisatie, dynamic content, social media, e-mail marketing, advertising, alles zit er in. Het is het ideale pakket voor startende saas organisaties die verwachten een grote groei door te maken: hubspot kan het allemaal aan.

Exceptionele support, een uitgebreide knowledge platform inclusief Hubspot Academy, grote gebruikers community en genoeg partners om te zorgen dat je Hubspot optimaal inzet.

Hubspot is te gebruiken in zowel B2B, B2C. Voor webshop zijn er platformen die meer geschikt zijn. Dan bevat Hubspot toch te veel functies die je niet gebruikt. Denk hierbij aan functionaliteiten voor lead management en sales die bij een webshop minder relevant zijn.

Prijs: Het startersplan begint bij $45 per maand (1000 contacten).

Bekijk productvideoStart gratis trial

SendinBlue

SendinBlue is een populair e-mail marketing platform dat dezelfde weg volgt als ActiveCampaign en zich steeds verder ontwikkeld als marketing automation platform.

Primair bedoeld voor de kleinere B2C organisaties en webshops. Het platform combineert e-mail marketing, SMS en chat voor het communiceren met je klanten. Het eigen CRM maakt dat je alle data op een overzichtelijk manier kan bekijken en analyseren. Het platform bevat een directe mogelijkheid om via het AdRoll netwerk uitgebreide retargeting campagnes op te zetten.

Prijs: Het Lite plan begint bij $19 per maand.

Start gratis trial

Sharpspring

SharpSpring is een volwaardig marketing automation platform vergelijkbaar met Hubspot en ActiveCampaign. Ontstaan in 2012 heeft het al heel veel ervaring in de B2B marketing speelveld. Dit merk je terug in de sterke rapportage en dashboard functies. Door het eigen CRM heb je een krachtige marketing machine waarin klanten en leads vloeiend overgaan van marketing naar sales en vice versa. Een verademing voor elke marketeer die voorheen met lijstjes werkte.

Sharpspring is vooral gericht op kleine en middelgrote bedrijven, en biedt een breed scala aan functies: E-mail marketing, workflows builder, landingspagina’s, webformulieren, chat, social media publishing en monitoring en ga zo maar door. De naadloze integratie van retargeting en advertising via Perfect Audience maakt het compleet.

Prijs: Start bij $550 per maand (1500 contacten)

Bekijk productvideo | Gratis demo