Sharpspring is in Nederland een bekende speler in de marketing automation markt. Veel MKB bedrijven maken gebruik van de uitgebreide toolset van Sharpspring. Net zoals HubSpot en Activecampaign bevat Sharpspring ook een eigen CRM.

En nu is Sharpspring overgenomen door Constant Contact, een email marketing platform a la Mailchimp. De overnameprijs is $240 miljoen.  Het werd ook wel tijd dat Sharpspring een nieuwe eigenaar zou krijgen. De doorontwikkeling was een beetje aan het doodbloeden. De ontwikkeling van hun eigen ad platform Sharpspring Ads was de laatste serieuze release.

Voor Constant Contact is Sharpspring een missende uitbreiding op hun email marketing pakket. Willen ze on track blijven met Activecampaign en Mailchimp dan zijn de automation flows en CRM functies van Sharpspring hard nodig.

Het is nog onbekend wat de vervolg stappen zullen zijn en of Sharpspring in zijn gehgeel geintegreerd wordt in Constant Contact.

Bron: https://investors.sharpspring.com/2021/clearlake-capital-and-siris-backed-constant-contact-agrees-to-acquire-sharpspring/