open-source-marketing-automation-mautic-versie2_2-meetupMet de release van versie 2.0 van Open Source marketing Automation platform Mautic hebben de developers al een grote stap voorwaarts gemaakt. Recentelijk is versie 2.2 vrijgegeven met nieuwe functies zoals Account Based Marketing en een Gmail/Outlook extensie. Tijd ook om een Mautic Meetup voor Nederland en België op te zetten.

Mautic timmert aan de weg

Open Source Marketing Automation platform Mautic heeft recentelijk versie 2.2 vrijgegeven met daarin een aantal nieuwe features waar concurrenten jaloers van worden.  Er is hierbij goed gekeken naar wat de markt vraagt en met de grote groep betrokken developers wordt er continue hard gewerkt om Mautic een serieuze concurrent te maken van systemen zoals Act-On, Hubspot en Sharpspring.

In release 2.2 zitten de volgende nieuwe features:

  • Dynamische e-mail content – Mautic had al de mogelijkheid om website content aan te passen afhankelijk van de bezoekers. Nu kan je ook de inhoud van de e-mails aanpassen. Zo hoef je niet verschillende e-mails te maken voor verschillende segmenten of doelgroepen, maar kan je de content in de e-mail variabel maken. Een fikse tijdsbesparing.
  • Account Based Marketing – Account Based Marketing (ook wel ABM genoemd) is een hot topic in Inbound marketing. In plaats van je te richten op afzonderlijke leads kijk je naar de leads op bedrijfsniveau. Binnen een organisatie worden beslissingen namleijk vaak genomen door meerdere mensen. Wat is er niet fijner als je in 1 overzicht kan zien dat meerdere leads van hetzelfde bedrijf een verhoogde interesse tonen in je product of dienst. Met Mautic kan dat.
  • Voorkom spam – Mautic heeft de handige functionaliteit ontwikkeld waarmee je kan aangeven wat het maximaal aantal e-mails is dat een contact wil ontvangen. Zo voorkom je dat verschillende campagnes een hoeveelheid aan e-mails sturen aan dezelfde contactpersoon met kans op spam of een unsubscribe.
  • Verbeterde formulieren – De formulieren wizard werkt al naar behoren maar door goed te luisteren naar de gebruikers hebben ze het naar een hoger niveau getild waardoor het nog beter werkt en integreert in de website.
  • Gmail en Outlook plugin – Een functionaliteit die ik alleen nog heb teruggezien in Act-on: Mails die je verstuurd via Gmail of Outlook worden automatisch meegenomen in de timeline in Mautic. Zie het open- en klik gedrag en alle interactie van de contactpersoon. Een ideale tool voor je sales afdeling voor dat extra inzicht in je (potentiële) klanten.

Daarnaast zijn er natuurlijk tal van andere verbeteringen doorgevoerd en blijft het team hard werken aan Mautic.

Meer weten over Mautic Download dan de gratis introductie handleiding >

Organisatie eerste Mautic meetup NL/BE

Met de release van versie 2.2 werd het ook tijd om in Nederland een officiële gebruikersgroep te vormen. Dit hebben we gedaan door de creatie van de Mautic Meetup voor Nederland en België. Wil je meer weten hierover en jezelf een Mautician kunnen noemen bezoek dan de Mautic Meetup pagina via http://www.meetup.com/Mautic-Open-Source-Marketing-Automation-Meetup-NL-BE/