ActiveCampaign kan soms traag zijn in gebruik en dat kan best frustrerend zijn. Een paar tips om sneller met ActiveCampaign te werken.

Gebruik labels

Deze tip bespaart je heel veel tijd bij het zoeken naar formulieren, automations en campagnes: Labels. Je kunt namelijk met één klik filteren op label.

Drie plaatsen waar je labels in ActiveCampaign kunt gebruiken om dingen te organiseren en gemakkelijk terug te vinden

  • ActiveCampaign-formulieren
  • Automations
  • Campagne-e-mails

De reden dat je ze misschien niet hebt opgemerkt, is dat de optie “Label toevoegen” niet altijd verschijnt, tenzij je een item hebt geselecteerd, met een vinkje in het kleine vakje links van de itemnaam.

Selecteer een formulier, campagne of automation druk op de knop “Label toevoegen” en maak een label.

Je kunt zelfs kiezen uit een mooie selectie van kleuren, zodat je het label gemakkelijk kunt vinden. Vanaf daar wordt het gemakkelijker, met “label toevoegen of verwijderen” dat verschijnt als je selecteert, en dan kiezen uit je lijst met labels.

Het mooiste is nu dat je automations, campagnes en formulieren kunt filteren op label.

ActiveCampaign-account opruimen

Een schone en opgeruimde ActiveCampaign-account is veel gemakkelijker en sneller om in te werken dan een rommelige. Maar opruimen betekent een automations, formulier, e-mail of lijst verwijderen, en dat kan eng en een beetje riskant zijn.

Hier zijn twee stappen voor het opruimen van ActiveCampaign, zodat je dingen in je account kunt bewaren als archief zonder dat het de boel verstopt, en zodat jij, of iemand anders die in je account werkt, weet dat het een archief item is. Drie handige tips:

  • Door zz_ vooraan in de naam van archief items te zetten, komen ze aan het eind van de alfabetische lijst te staan.
  • Voor formulieren en automations die je wilt bewaren maar niet wilt gebruiken, voeg je een rood label toe met de naam archief.
  • Als een automations niet in gebruik is, zet hem dan op inactief (door mij op de harde manier geleerd, zodat jij dat niet hoeft te doen!)

Opslaan als favorieten

Gebruik de bladwijzerfunctie van je browser om de url’s op te slaan van de ActiveCampaign-pagina’s die je het meest bezoekt. Ook al heeft ActiveCampaign aanpassingen gedaan aan de navigatie opzet, toch zijn er voor bepaalde onderdelen nog wat extra kliks nodig. Met het opslaan als een shortcut kan je in 1 keer naar toe klikken.

Gebruik naming conventions

Als je ActiveCampaign al een tijdje gebruikt, heb je waarschijnlijk al heel wat e-mails verstuurd, en meerdere formulieren, automations en tags in je account aangemaakt.

Op een gegeven moment zul je merken dat het moeilijker is dan vroeger om specifieke tags en campagne e-mails te vinden. En je vraagt je misschien af: Hoe houd ik mijn ActiveCampaign-account overzichtelijk terwijl ik processen blijf uitbouwen en nieuwe creëer?

Met naming conventions kun je je account zo organiseren dat informatie snel en gemakkelijk toegankelijk is wanneer je die nodig hebt. Je kunt naming conventions toepassen op alles wat je maakt waarvoor een titel of naam nodig is.

Lees meer over naming conventions

Meer tips? Kijk dan bij ActiveCampaign handleidingen.