Heb je die brandende vragen over ActiveCampaign en kan je daar geen duidelijk antwoord op vinden? Niet getreurd. We hebben ze hier voor je een op een rijtje gezet.

Waar is ActiveCampaign goed voor?

ActiveCampaign integreert e-mailmarketing, marketing automation, sales automation en CRM-software in één platform. Het is de marketing oplossing voor de solo-entrepreneur, B2B of B2C bedrijf en webshops.

Waarom is ActiveCampaign beter dan Mailchimp?

ActiveCampaign heeft veel meer marketing en sales functionaliteiten, terwijl Mailchimp nog een traditionele email marketing tool is. ActiveCampaign heeft zich veel sneller doorontwikkeld tot een volledig en waardevol platform. Mailchimp probeert dit nu in te halen maar heeft voor de slag gemist.

Lees alles over migreren van MailChimp naar ActiveCampaign.

Wat voor soort platform is ActiveCampaign?

ActiveCampaign is een platform gemaakt voor alle soorten ondernemingen, ActiveCampaign combineert e-mailmarketing, marketing automation, sales automation en CRM-software. Het wordt gebruikt door meer dan 50.000 bedrijven wereldwijd. In de B2B, B2C en e-commerce.

Kan ActiveCampaign worden gebruikt als CRM?

ActiveCampaign bevat een CRM platform, vergelijkbaar met HubSpot. Qua CRM platform wordt het continue doorontwikkeld met een focus op sales. Zo zijn er talloze handige sales tools en automations beschikbaar. Door de volledige integratie met de marketing tools kun je alle handelingen van je klanten en potentiële klanten in het CRM zien en direct opvolgen.

Is ActiveCampaign de kosten waard?

Ja, ActiveCampaign is absoluut de kosten waard. Als Customer Experience Automation platform krijg je een bak aan functies met fantastische automations en add-ons. Het bevat elk hulpmiddel dat een klein bedrijf nodig heeft voor omni-channel marketing, automations, website personalisatie, verkoop en CRM, allemaal voor een fractie van de kosten van de meeste concurrenten.

Is ActiveCampaign goed voor e-commerce?

ActiveCampaign is ideaal voor e-commerce. Het heeft Native Activecampaign integraties (shopify, woocommerce en magento). Met de standaard automations kan je naast de bekende abandoned shopping cart ook super gepersonaliseerde product e-mails versturen. En het geïntegreerde CRM geeft direct een overzicht van de gegenereerde omzet via je marketing uitingen.

Is ActiveCampaign gemakkelijk te leren?

Door de intuïtieve interface is ActiveCampaign is gemakkelijk in gebruik en te leren. De grote hoeveelheid functionaliteiten kan als intimiderend overkomen. Maar met de handige helpvideo’s en gratis trainingen heb je het snel onder de knie.

Start nu een gratis 14 dagen proef

Het platform heeft 100+ templates die je kunt gebruiken voor e-mailcampagnes en marketing automation, en de drag-and-drop editor is een eitje om te leren. Het uitgebreide help center en helpdesk maken dat je altijd snel een antwoord vindt op je vraag.

Bekijk overzicht van ActiveCampaign handleidingen.

Wat zijn de nadelen aan ActiveCampaign?

Ook ActiveCampaign heeft zijn nadelen. Zo kan de grote hoeveelheid aan functionaliteiten als teveel overkomen.

Het platform kan als langzaam aanvoelen door de aantal kliks die je moet doen en de laad snelheid.

De integration marketplace bestaat uit native integraties en integraties via Zapier. Check vooraf goed of de koppeling die je zoekt native of via Zapier loopt.

Kopiëren van data tussen velden doe je via Zapier of export/import. Kost wat extra werk.

Kun je e-mails versturen vanuit ActiveCampaign?

ActiveCampaign is begonnen met e-mailmarketing en is daar nog steeds onderscheidend in. De mogelijkheden voor segmentatie, personalisatie en rapportage zijn uitmuntend te noemen. Maar ActiveCampaign is meer dan e-mail.

Als echt omni-channel platform kan je ook met je klanten communiceren via: website chat(bot), Whatsapp, SMS, Facebook Messenger, social media en website personalisatie.

Welke bedrijven gebruiken ActiveCampaign?

Met meer dan 180.000 klanten wereldwijd zijn er flink wat Nederlandse bedrijven die ActiveCampaign gebruiken voor hun marketing. Voorbeelden zijn V&D, Pretpark Slagharen, de EO en tal van andere bedrijven. Bekijk hier een overzicht onderverdeeld in branches.

Hoeveel e-mails kun je versturen met ActiveCampaign?

Het aantal e-mails dat je per maand kan versturen is onbeperkt. De kosten zijn gebaseerd op het aantal contacten in je database. Dit start bij 500 en kan oplopen tot 250.000 contacten.

Bekijk de mogelijkheden

Wat is vergelijkbaar met ActiveCampaign?

Concurrenten voor ActiveCampaign zijn er in overvloed. Je moet hierbij wel denken aan marketing automation platformen zoals HubSpot, Sharpspring, Marketo en Pardot. Alleen daar betaal je minimaal €600 per maand voor vergelijkbare functionaliteiten.

De bekende e-mail pakketten zoals Mailchimp zijn qua prijs vergelijkbaar maar bieden minder waar voor je geld.

Wat is ActiveCampaign en hoe werkt het?

ActiveCampaign biedt cloud-gebaseerde marketing- en verkoopautomatiseringssoftware met functies voor e-mailmarketing, lead scoring en webanalyse, een CRM-platform, en een live chat messaging platform genaamd Conversations.

Heeft ActiveCampaign automations?

ActiveCampaign automations zijn krachtig. Maar ze worden nog krachtiger als je ActiveCampaign kunt verbinden met de tools die je al gebruikt in je bedrijf. ActiveCampaign heeft honderden integraties, zodat je een echt connected en multi channel customer journey kunt creëren.

Wie is de eigenaar van ActiveCampaign?

Jason VandeBoom is de oprichter en CEO van ActiveCampaign. Opgericht in 2003, versnelt ActiveCampaign de groei van elk bedrijf met het enige Customer Experience Automation platform dat is ontworpen voor ideale klantervaringen.

Kan ik sms’en met ActiveCampaign?

SMS is onderdeel van het pakket aan kanalen waarmee je via AcvtiveCampaign met  je klanten kan communiceren. Als andere kanalen heb je: e-mail, Facebook messenger, website chat(bot), Whatsapp, en website personalisatie. Al deze kanalen kan je gebruiken in je automations.

Je krijgt gratis 25 SMS credits per maand en kan makkelijk bij kopen (10.000 credits voor €160). Versturen van een SMS bericht kost rond de 17 eurocent.

Heeft ActiveCampaign een Chatbot?

ActiveCampaign bevat Chatbot Automations om conversationele chatbots te bouwen en te lanceren. Met Chatbot Automations kun je een reeks geautomatiseerde berichten en inhoudsblokken beheren die informatie over klanten verzamelen voordat een live rep begint te chatten, of als antwoord op service of product vragen.

Hoeveel contacten kun je in ActiveCampaign hebben?

ActiveCampaign geeft een maximum aantal contacten op van 250.000.

Hoeveel kost ActiveCampaign per maand?

Je hebt 4 versies: Lite, Plus, Professional en Enterprise. Waarbij Professional de populairste is. Deze start bij €149 per maand voor 2500 contacten. Hieronder zit de Plus versie die start bij €49 per maand voor 1000 contacten.

Andere kosten zijn er niet. Dus geen verplichte setup fee of kosten voor support.

Bekijk de mogelijkheden

Is ActiveCampaign gratis?

ActiveCampaign biedt geen gratis plan, maar biedt wel gratis proefperiode van 14 dagen op alle betaalde plannen.

Start nu een gratis 14 dagen proef