Je bent op zoek naar antwoord op de vraag: ActiveCampaign en MailBlue, zit hier nou verschil in? Het antwoord is JA, maar niet in de software. MailBlue (en andere partijen zoals MailTribe en Aveseer.nl) zijn resellers van ActiveCampaign. Dit is een dienst die ActiveCampaign aanbiedt onder de titel Agency White Labeling.

Met deze service heb je de mogelijkheid om de kleuren en logo van de interface van ActiveCampaign aan je eigen huisstijl aan te passen. De software is niet anders dan wat ActiveCampaign zelf aanbiedt. Jij zou dus ook reseller kunnen worden.

“Most agencies and white label customers are marketing agencies or web designers [..]. There are even agencies that are full blown email marketing services, using ActiveCampaign entirely for the backend of their service.’

Wat MailBlue (en ook MailTtribe en Aveseer) hierin uniek maakt is dat ze hebben geïnvesteerd in het opzetten van een compleet Nederlandstalig email marketing agency rondom het ActiveCampaign platform. 

Functioneel is er dus geen verschil, maar wel in de extra diensten. Denk aan Nederlandse support, een uitgebreide kennisbank, een community waar je kan sparren met andere Nederlandse gebruikers en ze hebben kennis van de Nederlandse markt en regelgeving. Vergeet niet de mogelijkheid tot betalen met iDeal.

Over MailBlue

MailBlue (2017) is, met meer dan 7000 klanten, wereldwijd de grootste reseller van ActiveCampaign. Ze hebben het zelfs zo voor elkaar dat ze als zelfstandig product worden gezien: Een 1e plek in de Emerce 2023 in de categorie e-mail marketing software.

MailBlue eerste plek e-mailmarketing software 2023 emerce 100 2023

Dit is helemaal bijzonder omdat ActiveCampaign zelf ook in de Emerce 100 staat: 2e plek onder categorie marketing automation software. (Ter info: Notificare en dotdigital zijn beide een CDP platform).

Activecampaign tweede plek in categorie marketing automation software in emerce 100 2023

Interface MailBlue

De interface van MailBlue is inderdaad gewoon ActiveCampaign alleen met een ander logo en andere blauwe balk kleur. Ik vroeg me af of je de taal kan veranderen, en ja dat kan (daarom onderstaand in het Engels).

Wanneer kiezen voor MailBlue

Wanneer moet je nu kiezen voor MailBlue in plaats van ActiveCampaign?

 • Als je niet of beperkt de engelse taal beheert en liever in het Nederlands je supportvragen stelt en antwoord krijgt. 
 • Je veel waarde hecht aan een Nederlandse partner die de lokale markt en regelgeving kent.
 • Behoefte hebt aan een uitgebreide Nederlandstalige kennisbank, inclusief trainingen en Facebook community.
 • Als je niet het losse CRM & Sales onderdeel wilt van ActiveCampaign. Dit wordt namelijk niet aangeboden door MailBlue.
 • Als je geen creditcard hebt of alleen via iDeal wilt betalen.
 • Prijzen in euro’s wilt hebben en niet in dollars.

Wat je verder moet weten over MailBlue

 • MailBlue is opgericht in 2017 door Youri Meuleman en Dennis van den Berge.
 • Het is ontstaan uit de overname van een klein Nederlands bedrijf dat als ActiveCampaign reseller support leverde aan 16 klanten.
 • Op https://www.youtube.com/watch?v=7wRwzuyf6eI vind je een gesprek tussen de 2 oprichters over de start van MailBlue.
 • Veel mensen weten niet dat de software onder MailBlue gewoon ActiveCampaign is.
 • Hoe verdient MailBlue dan zijn geld? Ze krijgen een maandelijks percentage (tussen de 20 en 55%) van de abonnementskosten die hun klanten betalen. Met 7000 betalende klanten is dat een leuk maandelijks bedrag.
 • MailBlue behoort tot de top 3 van beste Nederlandstalige e-mail marketing platformen.

Prijzen van MailBlue

Onderstaand de prijzen voor MailBlue. Deze zijn redelijk gelijk aan ActiveCampaign.

Over MailTribe

MailTribe is, net zoals MailBlue, ook een reseller partner van ActiveCampaign. Wat hun uniek maakt te vergelijken met MailBlue: 

 • Betalingen en facturen lopen voortaan via MailTribe.
 • Je krijgt onbeperkt e-mail support in het Nederlands en je krijgt toegang tot de Nederlandstalige kennisbank.
 • Je krijgt toegang tot de Nederlandse Facebook groep waar je ook vragen kunt stellen.
 • Je krijgt toegang tot exclusieve webinars waarbij we de diepte in gaan op het gebied van e-mailmarketing en funnels

Interface MailTribe

Zoals je ziet is de interface van MailTribe hetzelfde als MailBlue en ActiveCampaign.

Conclusie

Het email marketing platform van MailBlue is ActiveCampaign. Dus twijfel je tussen deze twee partijen dan moet je kijken naar de extra service en diensten die je erbij krijgt.

MailBlue levert eigen Nederlandstalige support. Met 7000 klanten zal dit op goed niveau zijn. Enige verschil is dat je bij ActiveCampaign toch echt bij de bron zit.

Als reseller ben je toch afhankelijk van de strategie van ActiveCampaign. Nu zullen ze whitelabel reselling niet snel stoppen. Maar ik denk dat ActiveCampaign liever onder hun eigen naam op de eerste plek in emerce 100 had willen staan. Iets om mee rekening te houden als je kiest voor MailBlue.

Een Nederlandse kennisbank en community kan heel fijn zijn, zeker als je ActiveCampaign in het Nederlands gaat gebruiken en zoekt wat je onder “Berichtvariabelen” kan doen.

Qua prijzen lijkt het dat je hetzelfde betaalt. Wil je gebruikmaken van de marketing & Sales bundel dan is dat nu alleen direct te verkrijgen via ActiveCampaign. Maar een belletje met MailBlue zou denk genoeg zijn om het ook via hun te kunnen aanschaffen.

Wil je een gratis proef? Beiden bieden een 14 dagen gratis proef aan. Mijn advies is begin met proef bij ActiveCampaign en laat deze opvolgen met proef bij MailBlue.