Als je je nieuwe ActiveCampaign account voor het eerst opent, kan het best verweldigend overkomen. Al die mogelijkheden, waar moet je beginnen? En hoe hou je het overzichtelijk? In dit artikel geef ik een aantal handige tips om de implementatie soepel te laten verlopen.

Stel je account in

Voordat je aan campagnes of automatiseringen begint, moet je ervoor zorgen dat je accountinstellingen in orde zijn. Dit is belangrijk omdat specifieke instellingen van invloed zijn op hoe ActiveCampaign en CRM voor jou functioneert.

Alle onderstaande instellingen moeten regelmatig worden gecontroleerd op juistheid, vooral als het gaat om je gebruikersaccounts en adressen.

Om toegang te krijgen tot je ActiveCampaign-instellingen, log je in op je account en klik je vervolgens op het tandwiel Instellingen.

Controleer:

  • Je beheerdersinformatie zoals je naam en e-mail (dit is de standaard die voor al je campagnes wordt gebruikt, tenzij je het verandert).
  • Je fysieke postadres (dit is het standaardadres dat in je campagnes zal verschijnen, tenzij je een ander adres opgeeft).
  • Extra gebruikers en hun toegangsrechten (het is vooral belangrijk om gebruikers toe te voegen/te verwijderen als je verschillende gebruikers op je account hebt gehad).
  • Branding en uiterlijk; inclusief je logo’s, kop- en voetteksten, en het verwijderen van het standaard ActiveCampaign-logo.

Kijk voor meer informatie over de basisinstellingen van je account bij Accountinstellingen.

Site tracking toevoegen

Met site tracking van ActiveCampaign kun je alle contactactiviteiten en -acties op je website volgen. Site tracking is een krachtig hulpmiddel waarmee je de acties van je contactpersonen kunt ondersteunen met relevante en tijdgevoelige follow-up.

Om ActiveCampaign site tracking te installeren kun je een directe WordPress plugin gebruiken of een code snippet invoegen in de code van je website.

Kijk voor meer informatie over site tracking op: A Guide To Site Tracking.

Maak je lijsten

Lijsten zijn belangrijk. Maak een plan voor welke lijst je wilt maken en waarom. dit zal je in de toekomst helpen. Bekijk voor meer informatie over het maken van lijsten dit ActiveCampaign support artikel, A Beginner’s Guide to Lists.

Maak een tagging plan

Net als bij lijsten is ook het creëren van een gedefinieerd markeringssysteem uiterst belangrijk voor het handhaven van een georganiseerd en efficiënt marketingautomatiseringssysteem.

Net als bij je lijsten, moet je vóór elke implementatie van ActiveCampaign een duidelijke tagging-structuur creëren, en die consistent houden. Ik raad aan zowel de tag-beschrijvingen te gebruiken als een tweejaarlijkse tag-evaluatie uit te voeren om je tagging-systeem te herzien, bij te werken en te consolideren.

Kijk voor meer informatie over tags op: Wat zijn tags?

Abonnementenbeheer opzetten

Als je je lijsten klaar hebt, wil je je abonnees in staat stellen hun abonnementen bij te werken en te beheren. Door gebruik te maken van een pagina voor abonnementenbeheer kunnen je contacten kiezen welke communicatie ze van je ontvangen en wanneer.

Kijk bij ActiveCampaign handleidingen.

Gebruik template automations

Alle ActiveCampaign-accounts worden geleverd met een reeks vooraf gebouwde automations die nodig zijn om een effectief marketingautomatiseringssysteem te implementeren.

Om toegang te krijgen tot deze vooraf gebouwde automations in ActiveCampaign, selecteer je in automations, nieuwe automations .

Door gebruik te maken van deze vooraf gebouwde automation kun je je lijst schoon en georganiseerd houden, en je deliverability verhogen.

Kijk voor aanvullende, vooraf gebouwde automations en workflows op de ActiveCampaign Marketplace.

Gratis migratiediensten van ActiveCampaign

Ik weet niet zeker waarom, maar het lijkt erop dat de meeste mensen niet op de hoogte zijn van de GRATIS migratiediensten van ActiveCampaign.

Of je nu hebt gewerkt met een gratis tool zoals MailChimp, of een complexere zoals HubSpot, ActiveCampaign kan je contacten, lijsten, campagnes, automatiseringen, sjablonen en formulieren rechtstreeks voor je migreren naar ActiveCampaign!

Begin met migreren met de GRATIS migratiediensten van ActiveCampaign.

Gratis email template ontwerp

Een ander weinig bekend feit is dat ActiveCampaign ook een gratis email template-ontwerpservice heeft. Ze nemen je logo en merkkleuren en implementeren die in een campagnesjabloon dat je steeds opnieuw kunt gebruiken.

Hoewel er bij alle plannen een gratis ontwerpniveau is, krijg je bij enterprise-niveaus meer geavanceerde ontwerpopties. Bovendien wordt ActiveCampaign geleverd met een bibliotheek van sjablonen die je zelf verder kunt aanpassen.

Bekijk voor meer informatie de gratis email template ontwerpdiensten van ActiveCampaign.

Bouw je Opt-In

Een van de laatste stappen om aan de slag te gaan met ActiveCampaign is het bouwen van je eerste opt-in formulier. Met dit formulier kunnen contacten zich inschrijven op je verschillende lijsten of producten en diensten van je kopen.

ActiveCampaign heeft het opzetten van inschrijfformulieren heel eenvoudig gemaakt met sjablonen, en als je eenmaal je lijsten en tags hebt ingesteld, weet je direct waar je je contacten moet plaatsen.

ActiveCampaign support

Als je ergens echt niet uitkomt en de online support files bieden geen uitkomst, neem dan contact op met de ActiveCampaign helpsdesk. ActiveCampaign heeft drie opties:

  • Live Chat: beschikbaar tijdens standaard kantooruren, door te klikken op de helpknop rechtsonder in je accountvenster.
  • Support E-mail: ook beschikbaar door te klikken op de helpknop onderaan je accountvenster, of via deze website.
  • 1-1 Bellen: ActiveCampaign neemt een Zoom-gesprek met je aan om je probleem te bespreken, 1-1! Dit is inclusief scherm delen en een opname indien nodig. Gesprekken moeten vooraf worden gepland.

Kijk voor meer informatie over alle ondersteuningsopties van ActiveCampaign op ActiveCampaign Support.