Open source marketing automation systeem Mautic heeft gisteren versie 2.3 vrijgegeven. Naast een flink aantal bugfixes is het systeem ook uitgebreid met een aantal nieuwe functionaliteiten die ik hier kort wil bespreken.

Data verrijking met FullContact of ClearBit

Vul het profiel van je leads aan met persoons- of bedrijfsdata uit FullContact of ClearBit. Beide zijn online contact management platformen. FullContact wordt bijvoorbeeld gebruikt door onlinesucces.nl. Vergelijkbaar met de KvK of Graydon. Integratie is super makkelijk. En je kan zelf bepalen of je elk contact automatisch of handmatig wil laten aanvullen door 1 van de twee systemen.

mautic-data-verrijking-fullcontact

FullContact heeft een gratis developer editie met 500 API requests zodat je deze nieuwe functionaliteit direct kan uitproberen.

Verbeterde Saleforce integratie

Hierbij zijn er een aantal technische verbeteringen doorgevoerd waardoor er minder API calls gedaan hoeven te worden. Ook worden nu bedrijfsgegevens gesynchroniseerd. Laatste punt maar erg belangrijk is dat binnen Salesforce bij elk contact de digital body language (interactie historie vanuit Mautic) direct zichtbaar is. Erg handig voor de verkoop/sales zodat ze niet alleen de leadscore zien, maar ook de achtergrond van de totstandkoming van deze score.

Integratie met GoToWebinar en 3 andere Goto producten

GoToWebinar is een grote speler binnen de webinar aanbieders. De Integratie betekent dat een groot deel van het opzetten en uitrollen van een webinar via Mautic kan plaatsvinden. Registratie en uiteindelijk bezoekgegevens worden direct met GoToWebinar gesynchroniseerd. de data kan direct gebruikt worden om campagnes te triggeren. Eenzelfde integratie is er met GoToMeeting, GoToAssist en GoToTraining.

mautic-goto-webinar-integratie

Verbetering email en landingspagina bouwer

Probleem met Mautic was dat de WYSIWYG email en landingspagina bouwer altijd eigen stukjes brondcode toevoegt waardoor de kans bestond dat je email er helemaal anders uit kwam te zien.

Dit is nu opgelost door de mogelijkheid om direct in de HTML code voor de e-mail of landingspagina te werken. Zo kan je nu je eigen HTML code erin plaatsen en heb je je e-mail of landingspagina precies zoals deze eruit moet zien.

mautic-html-code-emailbouwer

Gebruiksgemak

Elk item binnen Mautic moet je altijd categoriseren. Probleem was alleen dat de categorieën niet door heel Mautic beschikbaar waren: je moest ze voor verschillende onderdelen opnieuw aanmaken. Dit is nu opgelost met universele categorieën die binnen Mautic overal beschikbaar zijn. Maakt het werken een stuk efficiënter.

Account Based Marketing Update

Ook binnen de Accoun Base Marketing sectie Companies zijn een aantal verbeteringen doorgevoerd.

mautic-account-based-marketing

Mautic 2.3 kan de concurrentie aan

Met de nieuwste versie van Mautic komt het qua functionaliteiten dichtbij gerenommeerde spelers zoals Sharpspring, Act-on en Hubspot. Meer weten over Mautic of een demo? Stuur me een e-mail of bel 06-46062850.

Starten met Marketing Automation?
Kies dan voor het Marketing Automation basispakket! U krijgt alles wat er nodig is om meer omzet te halen uit uw leads of bestaande klanten. En u bent binnen 3 weken live!

Meer informatie >.